Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

KAILAS UUNO: RUNOJA1933Lue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2103037 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Musiikki ei tunne rajoja

Sunnuntai 4.12.2011 klo 15:48 - Tuulikki


"Musiikki ei tunne rajoja" on aina ollut ns. lentävä lause. Lapsuudessani sisareni innoittamana kuuntelin gramofonilla Glenn Millerin savikiekkoja - valitettavasti ovat hävinneet jonnekin. Liikkeeseemme tulee säännöllisin väliajoin myös niitä myyntiin, samoin vanhoja grammareita.

50-luvun puolivälissä tuli sitten nuorisokulttuuriimme "rokki" ja jiveä tanssittiin innokkaasti. Musiikki on aina myös riemun lähde! Eniten pidin Elvis Presleyn musiikista, sitä kuuntelen - en tosin kaikkia levytyksiä - edelleen mielelläni. Ainakin niitä hempeitä! Liikkeessä on jatkuvasti 50- ja 60-luvun rokki- ja muita singlejä. Silloin tällöin tulee myös niille tarkoitettuja levysoittimia. Onpa kerran ollut ihan oikea jukeboxikin - lähti ilahduttamaan sinkkujen kerääjää.

 LP-levyt (pitkäsoittolevy) olivat yleisin musiikin myyntimuoto vuosikymmenien ajan, kunnes tuo CD vähensi niiden kysyntää. Vinyylin suosio on kasvanut jatkuvasti ja liikkeessä käy pitkienkin matkojen takaa niiden ostajia.  Keräilijät suosivat vinyylejä paremman kansitaiteen ja nostalgisen äänenlaadun takia.

Musiikkiin kuuluu myös sen soittaminen, siksi liikkeessä on runsaasti sekä klassisen musiikin että populaarimusiikin nuotteja. Varsinkin kotimaiset vanhemmat tanssimusiikin nuotit ovat oikeita taideluomuksia kansistaan. Niitä on ostettu jopa kehystettäviksi seinätauluiksi.

Joulukuun tunnelmiin kuuluvat joululaulut. Joululaulun historia juontaa juurensa 1200 -luvulle. Fazerin Joulun toivelaulukirja 80-luvulta menee heti kaupaksi, kun niitä tulee. Samoin nuo Suuret Laulukirjat. Me suomalaiset olemme laulajakansaa - ainakin näin jouluna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähteenä käytetty mm Pekka Gronow Ilpo Saunio: Äänilevyn historia (saatavissa liikkeestämme)

 

Avainsanat: musiikki, äänilevy, nuotit