Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

KÄRPÄNNIEMI TAPIO: Valon rajassa1 painos 1990, omakustanne,119 sivua, nidottu, kunto K3Lue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2380206 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Bibliofiliaa

Tiistai 6.3.2012 klo 11:34 - Tuulikkki


Wikipedia määrittelee Bibliofiilin  (kreikan sanoista biblion, 'kirja' ja philos, 'ystävä') niin, että se tarkoittaa kirjojen ystävää, keräilijää tai tutkijaa. Kirjastoneuvos Ellilä oli Suomessa aikoinaan hyvin tunnettu ja arvostettu bibliofiili.

Me suomalaiset olemme lukijakansaa. Aikoinaan jokaisessa kodissa oli kirjoja ja kirjahylly.
Kirja on ehkä suosituin lahjaesine, ainakin jouluna ja isänpäivänä. Se näkyy myös selvittäessäni perikuntia. Tutustuu myös ihmisten kirja"makuun". Tosin useimmat ovat  hankkineet kirjoja sattumanvaraisesti - siltä ainakin joskus tuntuu. 

Suomessa toimiva Bibliofiilinen Seura on perustettu 1958. Sääntöjensä mukaan se toimii "yhdyssiteenä Suomen bibliofiilien kesken sekä herättää ja pitää vireillä kirjoihin ja muihin tuotteisiin kohdistuvaa mielenkiintoa ja harrastusta maassamme". Bibliophilos-lehdessä onkin tosi mielenkiintoisia ajatuksia herättäviä artikkeleita.

Bibliofiili on kiinnostunut mm. kirjan iästä, harvinaisuudesta, ulkoasusta ja entisistä omistajista. Mauri Sariola oli signeerannut muutaman dekkarinsa - myin ne Mauri Sariola-seuran kirjakokoelmaan edullisesti. Kenties korkeamman hinnan olisi saanut bibliofiililta?

Kirjoissa olevat ex librikset ovat keräilykohteita. Kirjamessuilla ostaja ei niinkään ollut kiinnostunut kirjan sisällöstä vaan nimenomaan vain ex libriksestä. Kirja tuli "kaupan päälle".

bibliophilos.jpg

 

 

 

 

 

 

Suomen kansallisbibliografian Fennica-tietokannasta löytyy tiedot Suomessa ja suomeksi julkaistuista kirjoista.

 

Avainsanat: kirja, keräily, bibliofilia