Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

VALKEILA ERKKI: SATUPRINSESSA 25NID 1947 K 2-3Lue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2122813 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Isänpäivää juhlimaan!

Torstai 16.9.2010 klo 20:51 - Tuulikki

Isänpäivän vietto on kuulemma saanut alkunsa Amerikasta 1920-luvulla. Rouva John Bruce Dodd teki päivän vietosta aloitteen. Hänen isänsä oli joutunut jo varhain seitsemän lapsen yksinhuoltajaksi. Ja tytär halusi palkita isänsä vaivat järjestämällä juhlat hänen kunniakseen. Isää ruvettiin muistamaan ja myöhäissyksyn juhlapäivästä kasvoi kauppiaiden helpotukseksi ja perheiden iloksi miesten ikioma hemmottelupäivä. On varmaa, että jokainen meistä, sekä lapset, vanhemmat, mummot ja vaarit ansaitsevat edes yhden päivän, jolloin saa tuntea olevansa tärkeä.

Naapurimaassamme Ruotsissa Isänpäivää alettiin viettää 30-luvun alussa. Suomalaiseen almanakkaan isänpäivä ilmestyi vuonna 1970 ja yleinen liputuspäivä se on ollut vuodesta 1979.

USA:ssa isänpäiväkukkana pidetään ruusua, Suomessa kaupitellaan yleensä krysanteemeja ja syklaameja. Isänpäivän lähestyminen näkyy lehtien palstoilla kauppojen mainoksista, joissa annetaan vihjeitä siitä, mitä isille pitäisi antaa lahjaksi. Kirjoja myydään isille enemmän jopa kuin äidille. Kännykät ja partakoneet ovat vastaavia lahjoja äitien saamien leivänpaahtimien ja kihartimien kanssa. Isänpäiväkortteja ostetaan ja lähetetään tai ne tehdään itse.

L. Onerva kirjoitti Eino Leinostaan miten tämä keski-ikäisenä oli "rajat rikkova, dionysolaisesti leiskuva ja myrskyävä, runoilija-ihminen, sisältä ulospäin ryöpehtivä, ekspressionisti, elämän raivoisa rakastaja, väsymätön kokeilija ihmisluonnon kaikilla mahdollisuuksilla ja vapaudenjanoinen, oman itsensä ja muut murskaavaan jumalhämärään asti."

Avainsanat: juhlat, lahjat, isänpäivä