Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

TAKAHASHI, KUWAKO: The joy of japanese cookingfirst printing 1986, sidottu, kuvakannet, kunto lähes K 4, 311 sivuaLue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2380210 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Rakas wanha kirja

Lauantai 7.8.2010 klo 19:15 - Tuulikki

Olen itse  kerännyt systemaattisesti yli 40 vuotta mm. kirjoja ja toiminut myös Kirjaston Ystävien puheenjohtajana. 

Fiksu kansakoulunopettajani Huittisissa vei villin pienen lukuhaluisen ja -taitoisen tytön kirjastoon. Kansakoululaisena tuli sitten luettua tavanomaisten lastenkirjojen lisäksi Greenet, Tolstoit, Platonit - mitä nyt sattui eteen tulemaan! Opettajani ei paljoakaan toiminut sensorina. Kirjallinen lukuhaluni ja kaikkiruokaisuuteni on perua niistä ajoista. Täyttäessäni kymmenen vuotta isäni aukaisi minulle kirjatilin paikkakunnan kirjakauppaan - ensimmäinen ostokseni oli Grinbergin Kansojen historian ensimmäinen osa! Yrjö Kokon Pessi ja Illusia kuvitettuna lastenpainoksen kului lähes lukukelvottomaksi innokkaissa käsissäni

Olen Bibliofiilisen Seuran "passiivinen, mutta muuten innokas jäsen" Käymme mm. Sysmän kirjapäivllä, Booktorilla Turussa, Vanhan kirjan talvessa Jyäskylässä ym. 

Hyviä kirjoja on vaikea vastustaa. On hienoa, että vanhemmat ja isovanhemmat ostavat paljon kirjoja myös lapsilleen. Siksi haluan tarjota asiakkaille kattavan kirjavalikoiman. Järnefeltin Vanhempieni romaania on tullut ensipainoksina useampiakin - ja heti niille on löytynyt ostaja. Samoin Leinosen Hakkapeliitta-sarjalle. Löysipä sotkamolainen keräilijä 4 puuttuvaa Kiannon kirjaakin liikkeestä heti ensimmäisellä käynnillään.

Englantilaiset matkailijat löysivät edullisesti vuonna 1863 painettuja kirjoja - olivat tosi hurmiossa ne havaittuaan. Saksalainen nuoripari puolestaan löysi kotipaikkakuntaansa Fuldaa kuvaavia 40-luvun kortteja. Ihmetys oli suuri, kun ne löytyivät.

Mielenkiintoisista perikunnista tulee hyvinkin erilaisia kirjoja. Tällä hetkellä liikkeessä on mm. paikallisen keräilijän sotaa koskeva kirjakokoelma sekä hänen erä- ja kalastuskirjakokoelmansa. Niitä on haettu pitkienkin matkojen takaa. Juristiperikunnasta tuli mielenkiintoista filosofista kirjallisuutta.

Avainsanat: kirjat, lehdet, kartat