Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

KIVIMAA ARVI: YSTÄVIÄ1. P 1977Lue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2380240 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosista

Keskiviikko 26.6.2019 klo 15:25 - Tuulikki Juusela

Haikealla mielellä 

Wanhat Unelmat on toiminut 30 vuotta. Ensin Helsingissä Huvilakadulla pienissä tiloissa, sitten Vääksyssä Aniantiellä väljissä. Olemme saaneet hyvin erilaisia perikuntia - tavaroita laidasta laitaan. Emme koskaan ole pitäneet itseämme antiikkikauppana vaan nimemme mukaisesti nostalgian herättäjänä. Kaikilla meillä on ollut unelmia lapsuudesta saakka!

Kirjoille saimme oman tilan muutama vuosi sitten. Bibliofiilinä olen erityisesti iloinnut siitä. Olemme saaneet perikunnista upeita kirjoja edelleen myytäviksi. Erityisesti jäi mieleeni Tampereelta eräästä perikunnasta tullut noin 400 runokirjan kokoelma. Muutama enää jäljellä. 

Kiinteistö huonossa kunnossa ja odottaa myyntiä. Pidämme liikettä avoinna kolmena päivänä viikossa. Varastot alkaneet tyhjentyä, mutta vielä tavaraa riittää.

Alennusprosentti on 70! Liikkeessä olevat kirjat euron kappale! Meillä on myös erillinen varasto Antikvaari.fi:ssä oleville kirjoille, niitä alennus ei koske, ne ovat erillisessä varastossa ja jäävät myyntiin.

 Nostalgia - menneen ikävöinti, kaiho ja haikeuskin nousee pintaan. Nostalgia on erityisesti tunnekokemus - sekä kaipaa että tietää, että mennyttä ei saa takaisin!

Meillä on ollut vuosien saatossa upeita asiakkaita - kiitos teille! Olemme myös oppineet asiakkailtamme wanhoista tavaroista uutta tietoa - vuorovaikutus on ollut suurenmoista. Haikeus iskee joskus  ja kiteytyy ajatukseen: Miten aika on mennyt näin nopeasti. 

Kiitos teille! Tack för kund- och vänskap! Thank you all our clients! Vielen Dank!

Avainsanat: asiakas, wanha, posliini, lasi, kirja

Lasiesineet - keräilijöiden suosikkeja

Maanantai 23.5.2011 klo 20:54 - Tuulikki

Lasiesineet ovat erittäin suosittuja keräilykohteita. Yksi suosittu on Aalto maljakko.

Designmuseon toteuttama uusi teemanäyttely Aaltomaljakko 75 vuotta – The Aalto vase 75 years on avoinna Iittalan Lasimuseossa 4.5.2011 alkaen.

Iittalan ylpeys, 75 vuotta täyttävä Aalto-maljakko on suomalaisen lasimuotoilun modernismin lippulaiva. Kansainvälisesti tunnustetuin arkkitehtimme Alvar Aalto (1898–1976) suunnitteli maljakko- ja maljasarjan nimimerkillä ’Eskimoerindes skinnbuxa’ Karhula-Iittalan lasisuunnittelukilpailuun vuonna 1936. Vapaamuotoinen, amebamainen pohjamuoto ja suorahkot seinämät ovat asettaneet haasteensa Iittalan lasinpuhaltajillejo yli 50 vuoden ajan.Aalto-maljakko oli ensimmäisen kerran esillä Karhulan osastolla Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1937, ja mukana oli jo tuolloin kymmenkunta eri variaatiota metrin korkuisesta maljakosta matalaan vatiin. Maljakoissa ja vadeissa yhdistyy oivallisella tavalla sekä käyttöesineen että taide-esineen käyttötarkoitus ja olemus.

Oiva Toikan linnut ovat suosittuja. Hänet kiinnitettiin Nuutajärven lasiin vuonna 1963. Siitä lähtien hän on työskennellyt lasin parissa suunnitellen suosituksi tulleita lasisarjoja ja uniikkiteoksia.

Kaj Franck on kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia lasimuotoilijoita ja myös ensimmäisiä kierrätyksen puolestapuhujia. Häntä on kutsuttu "suomalaisen muotoilun omaksitunnoksi". Hän karsi muotoillessaan pois kaiken tarpeettoman ja ylimääräisen. Vuonna 2011 tulee kuluneeksi sata vuotta muotoilija, professori Kaj Franckin syntymästä. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu useita näyttelyitä ja muuta ohjelmaa, mm. julkaisuja, luentosarja, juhlaraha ja erikoispostimerkki. Näyttely Suomen lasimuseossa Riihimäellä 18.2. – 28.8.2011

Gunnel Nyman alkoi jo 1930-luvulla suunnitella eri lasitehtaille ja hänestä tuli Suomen maineikkain lasitaiteilija 1940-luvulla. Nyman menestyi Riihimäen lasitehtaan vuonna 1933 järjestämässä kilpailussa ja toimi tehtaan suunnittelijana vuoteen 1947. Hän suunnitteli esineitä myös muille lasitehtaille: Karhulalle 1935-1937, Iittalalle 1946-1947 ja Nuutajärvelle 1946-1948. Gunnel Nymanin lasitaide palkittiin Milanon triennaalissa 1933 ja Pariisin maailmannäyttelyssä 1937 sekä vielä postuumisti Milanon IX triennaalissa 1951, jossa suomalainen muotoilu löi itsensä läpi.

Saara Hopeasta tuli keväällä 1952 Nuutajärven Lasin suunnittelija. Wärtsilä Oy oli ostanut Nuutajärven lasitehtaan vuonna 1950 ja Kaj Franck oli aloittanut sen taiteellisena johtajana seuraavana vuonna. Hän halusi Saaran Nuutajärvelle lasisuunnittelijaksi ja uudistamaan kanssaan lasitehtaan tuotantoa. Kaj Franckin ja Saara Hopean yhteistyö sujui aina hyvin eikä heidän välillään ollut kitkaa tai kilpailua. Työ oli innostavaa ja uusia ideoita synnyttävää. Heillä oli myös samat yhteiskunnalliset ja eettiset periaatteet muotoilutyönsä pohjana: molemmat halusivat tehdä kaikelle kansalle tarkoitettua ”kauniimpaa arkitavaraa”.

Yllä vain muutamia suosittuja lasitaiteilijoita. Heitä on ollut runsaasti ja uusia sukupolvia on kasvamassa.

 

 

Avainsanat: lasiesine, keräily, wanha

Tervetuloa seuraamaan blogiani

Maanantai 2.8.2010 klo 10:55 - Tuulikki Juusela

Olen pitkään miettinyt blogia wanhojen tawaroiden ympärille.

Elokuu on sadonkorjuuaikaa. Elokuun kuuluisat kuutamot odottavat - jonkin verran vielä jäljellä 50-luvun paperilyhtyjä, Fiskarsin punapäisiä rapuveitsiä ja tietenkin wanhoja myrskylyhtyjä, äänilevyjä vaikkapa Jukeboxiin tai wanhaan grammariin.

Asikkala on täyttynyt kesävieraista. Muutamia mainintoja omista asiakkaistani: saksalainen antiikkikauppias osti sota-ajan tavaroita. Ihaili Suomen siisteyttä ja maisemia. Vannoi tulevansa uudelleen rauhalliseen Suomeen. Vanhan kahviprännärin vei kotiinsa brasilialainen. Ihmetteli Suomen hellettä, oli kuvitellut paljon viileämmät ilmat. Moskovasta Suomeen lomaa viettämään tulleet tuttavani kävivät jo kuudetta kertaa, vaikka ovat aina eri puolilla Suomea, haluavat poiketa paluumatkalla.  Taas lähti hopeaa ja tauluja mukaan.

Monista kesävieraista on tullut niin minulle kuin varmasti muillekin liikkeille kanta-asiakkaita, joistakin ihan tuttavia, ystäviä. Vaihdamme kuulumisia ja mielipiteitä mitä erilaisimmista asioista - ihan riidaksi ei sentään ole vilkaskaan mielipiteiden vaihto puhjennut! Joku sanoikin, että "tuntee tulevansa kotiin". No, toisilla on kantakauppa, toisilla kantakapakka. Pidän tärkeänä sitä, että liike olisi myös eräänlainen kiireetön keidas, jossa voi muistella ja levähtää. Tottakai uteliaita pikapyrähtäjiäkin riittää, kaikkia ei vanhat tavarat kiinnosta.

Avainsanat: wanhat tawarat, lasi, posliini, keräily