Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

SOILA SINIKKA: LISSEN KESÄTOVERITLue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna pe-su kello 11-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:2380149 kpl

Uusimmat kirjoitukset

  • 26.6.2019 15:25Kiitos asiakkaille yhteisistä vuosistaLue lisää »

Musiikki ei tunne rajoja

Sunnuntai 4.12.2011 klo 15:48 - Tuulikki

"Musiikki ei tunne rajoja" on aina ollut ns. lentävä lause. Lapsuudessani sisareni innoittamana kuuntelin gramofonilla Glenn Millerin savikiekkoja - valitettavasti ovat hävinneet jonnekin. Liikkeeseemme tulee säännöllisin väliajoin myös niitä myyntiin, samoin vanhoja grammareita.

50-luvun puolivälissä tuli sitten nuorisokulttuuriimme "rokki" ja jiveä tanssittiin innokkaasti. Musiikki on aina myös riemun lähde! Eniten pidin Elvis Presleyn musiikista, sitä kuuntelen - en tosin kaikkia levytyksiä - edelleen mielelläni. Ainakin niitä hempeitä! Liikkeessä on jatkuvasti 50- ja 60-luvun rokki- ja muita singlejä. Silloin tällöin tulee myös niille tarkoitettuja levysoittimia. Onpa kerran ollut ihan oikea jukeboxikin - lähti ilahduttamaan sinkkujen kerääjää.

 LP-levyt (pitkäsoittolevy) olivat yleisin musiikin myyntimuoto vuosikymmenien ajan, kunnes tuo CD vähensi niiden kysyntää. Vinyylin suosio on kasvanut jatkuvasti ja liikkeessä käy pitkienkin matkojen takaa niiden ostajia.  Keräilijät suosivat vinyylejä paremman kansitaiteen ja nostalgisen äänenlaadun takia.

Musiikkiin kuuluu myös sen soittaminen, siksi liikkeessä on runsaasti sekä klassisen musiikin että populaarimusiikin nuotteja. Varsinkin kotimaiset vanhemmat tanssimusiikin nuotit ovat oikeita taideluomuksia kansistaan. Niitä on ostettu jopa kehystettäviksi seinätauluiksi.

Joulukuun tunnelmiin kuuluvat joululaulut. Joululaulun historia juontaa juurensa 1200 -luvulle. Fazerin Joulun toivelaulukirja 80-luvulta menee heti kaupaksi, kun niitä tulee. Samoin nuo Suuret Laulukirjat. Me suomalaiset olemme laulajakansaa - ainakin näin jouluna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähteenä käytetty mm Pekka Gronow Ilpo Saunio: Äänilevyn historia (saatavissa liikkeestämme)

 

Avainsanat: musiikki, äänilevy, nuotit

Musiikki elää

Sunnuntai 3.10.2010 klo 17:26 - Tuulikki

 

Musiikki yhdistää ihmisiä ja luo elinikäisiä ystävyyssuhteita, sen tietävät paitsi musiikin ammattilaiset, myös harrastajat. Musiikki ja laulu kuuluvat erottamattomasti moneen elämäntilanteeseen. Lauluilla juhlitaan yhteisön merkkitapahtumia, luodaan yhteishenkeä työhön, tuuditetaan lapsi uneen, iloitaan, surraan ja ratkotaan ristiriitoja.

Kotiseuturakkaus on myös rakkautta kotiseudun musiikkielämään, rakkautta omaan kuoroon ja yhteisiin musiikin hetkiin.

Antiikin filosofien mukaan musiikki syntyi luonnon äänien jäljittelynä. Kalastajat ovat kautta aikojen tarinoineet Ahdin alamaisten lumoavista musiikkiesityksistä, joita seuratessa laivat ajavat karille. Ostoskeskuksissa musiikilla luodaan myyntiä edistävää tunnelmaa – olisikohan Ahdin opeista otettu mallia?

 Ajattelemme ja tunnemme musiikkia – ja musiikki vaikuttaa siihen, miten ajattelemme ja tunnemme. Tutkijoiden mukaan länsimaisen musiikin kolmen perustunteen laaja tunnistettavuus voidaan rinnastaa samojen tunteiden universaaliin tulkintaan kasvonilmeistä. Ilo, suru ja pelko välittyvät musiikista siinä missä kasvonilmeistäkin.

Musiikki ei tunne rajoja, mutta musiikki antaa identiteetin. Musiikin mukana kuulumme johonkin. Musiikki yhdistää nuoret ja vanhat. Musiikki muovaa kulttuureja.

Halu kuunnella musiikkia ja saada siitä elämyksiä on osa musikaalisuutta. Sävelten väliset etäisyydet ja suhteet, intervallit, ovat kuuleman mukaan matematiikkaa. Musikaalinen ja matemaattinen lahjakkuus kulkevat jossain määrin käsi kädessä.

Matematiikkaa ja musiikkia yhdistää myös tietty mystisyys. Kummankaan oppiaineen todellista monimuotoisuutta ei usein ymmärretä: matemaattisuutta pidetään pelkkänä laskutaitona, musikaalisuutta laulutaitona.  Matematiikka on ongelmien luovaa ratkaisua, kuten on säveltäminenkin!

Musiikin opiskelijoille on jo vuosikymmeniä opetettu, että musiikin elementit ovat rytmi, melodia, harmonia ja värisävy. Jean Sibelius kuvaili kuinka A-duuri soi hänelle sinisenä, C-duuri punaisena, F-duuri vihreänä ja D-duuri keltaisena.

Liikkeessä runsaasti nuotteja, laulukirjoja, musiikkikirjallisuutta, LP-levyjä, singlejä, savikiekkoja ja tietenkin CD-levyjä

 

 

Avainsanat: musiikki, äänilevyt, singlet, nuotit, laulukirjat