Hae sivuilta

Uusimmat kuvat

Tuotteet

ANTTILA-MARKKANEN SIRKKA: SALAKIRJOITUSTA POMMISUOJASSA1p 2000, K4, SIS.KPLue lisää »

Yhteystiedot

Wanhat Unelmat ky
Aniankeskus
Aniantie 2-4 17200 Vääksy Asikkala

info@wanhatunelmat.fi www.wanhatunelmat.fi

Liike
puh. 041-7192610
Tuulikki Juusela
puh. 050 564 1944

Avoinna SYYSKUU-TOUKOKUU pe-su kello 11-18
KESÄKUU-ELOKUU joka päivä kello 10-18

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:741472 kpl

Uusimmat kirjoitukset

Postikortti kertoo paljon

Keskiviikko 18.8.2010 klo 9:02 - Tuulikki

 

Olen ilokseni huomannut, että Asikkalassa ja lähipitäjissä on paljon keräilijöitä, jotka käyvät säännöllisesti katsomassa uusia keräilykortteja, postimerkkejä, rahoja ja nyt viimeksi tulleita mitaleita. Euron tulo osaltaan lisäsi kiinnostusta suomalaisiin käyttö- ja juhlarahoihin keräilykohteena.

 

Postikortteja löytyy tuhansia jaoteltuna teemoittain ja taiteilijoittain. Olen itse postikorttiseura Apollon jäsen ja jäsenluettelossamme olevilta keräilijöiltä löytyy n. 600 erilaista keräilykohdetta. Postikortit ovat jälleen muodissa – aitoa vintagea! Monet jo kauan postikortteja keränneet rajaavat keräilyalueensa vanhoihin, postitse kulkeneisiin kortteihin pitäen rajana 1920-lukua. Taiteilijoista Martta Wendelin, Rudolf Koivu, Eeli Jaatinenja Jenny Nyström ovat ikisuosittuja.

 

Uusia kortteja on helpompi kerätä ja ne ovatkin saaneet suuren keräilyjoukon. Espoosta tuli uudempien korttien keräilijä. Iloseen löysi meiltä 100 korttia, matka siis kannatti. Eräs asiakas rakensi muistojen laivamatkan Lahdesta Jyväskylään 100 vuotta vanhoista korteista. Hän on 15 vuoden aikana kerännyt eri teemoja, mm. paikkakuntakortteja kotiseutuunsa Kuhmoinen, Padasjoki, Sysmä liittyen sekä tietenkin Päijänne-kortteja. Hänellä on keräilykohteena myös sauna-aihe, josta ollut aikaisemmin näyttely Kuhmoisissa. Wanhoista Unelmista hän on löytänyt satoja kiinnostavia lisäyksiä kuhunkin teemaan.

 

Asikkalassa joka kesä lomaileva englantilainen löysi jälleen kokoelmiina lisää Euroopan vanhoista kaupunkeista kertovia kortteja. Nuorin korttiharrastajani on hyvin aktiivinen 8 vuotias! Vanhemmat tukevat korttiharrastuksessa ja hänen asiantuntemuksensa on jo aika suuri.

Kortit tulevat Wanhoihin Unelmiin perikunnista tai keräilijöiltä, jotka luopuvat aarteistaan. Iso kokoelma tuli Mäntsälästä, toinen Fiskarsista, kolmas Torniosta. Upea kokoelma tuli myös Asikkalaan Tallinnasta muuttaneelta rouvalta. Kortit kertovat mm. 3 sukupolven lomailusta Euroopan kylpyläkaupungeissa, Berliinin Olympialaisista jne. Myös wanhoja paikkakuntakortteja Suomesta löytyi kokoelmasta.

Avainsanat: postikortti, keräily, postileimat, postimerkit